Zbuloni më shumë rreth AlbaScan

Rreth AlbaScan

AlbaScan SHPK është një nga distributorët më të mëdhenj të sistemeve të sigurisë në tregun shqiptar.  Ne bashkëpunojmë me firmat më të njohura Europiane dhe Amerikane. Për më shumë, mund të na kontaktoni në rrjetet e mëposhtme.

12 fakte interesante mbi kamerat e sigurisë

blog artikull 12 fakte

Kamerat e sigurisë janë kudo dhe shpesh dëgjojmë se nëse doni të pengoni krimin dhe vjedhjen, një aparat survejimi është domosdoshmëri. Por cilat janë faktet pas këtyre deklaratave dhe çfarë tjetër duhet të dimë për kamerat e sigurisë?

 1. Kamerat e sigurisë kanë qenë në dispozicion që nga viti 1942 dhe janë vendosur në përdorim në vitin 1960. Kamera parë e sigurisë u projektua dhe u instalua nga inxhinieri gjerman Walter Bruch.
 2. Kamera e parë e sigurisë u instalua në Gjermani në një raketë V2 nga një kompani inxhinierike. Fillimisht, këto sisteme nuk përdoreshin për parandalimin e krimit, por për të parë nisjen e një rakete.
 3. Industria bankare ishte industria e parë që përdori masivisht kamerat e sigurisë. Natyrisht, kjo nevojë për siguri vazhdon dhe sot!
 4. Në vitin 1996, u hodh në treg ​​kamerën e parë IP. Ky aparat u zhvillua nga Martin Gren dhe Carl-Axel Alm. “Neteye 200” u përdor fillimisht për të monitoruar detin për derdhjet e naftës dhe regjistronte dy herë në ditë nëpërmjet ndërfaqes së internetit në mënyrë që klientët të mos merrnin dy fluturimeve ajrore në ditë në këto vende.
 5. Sot, kamerat e vëzhgimit me video përdoren kudo, por ato janë më të përhapura në Britaninë e Madhe. Britania e Madhe ka 4 milion kamera, pra 20% të instalimeve të përgjithshme mbikqyrëse të botës.
 6. Vetëm 9% e konsumatorëve sot posedojnë një kamerë sigurie. Megjithatë, rreth 67% e vjedhjeve mund të pengohen duke instaluar këto kamera.
 7. Kamerat e sigurisë nuk janë më për të pasurit! Tregu është i mbushur me pajisje me rezolucion të lartë, karakteristika të përshtatshme për çdo nevojë dhe të disponueshme me çmime ekonomike.
 8. Qytetari mesatar shfaqet në një kamera sigurie mbi 300 herë në ditë. Po, dhe ju që nuk ju pëlqen të filmoheni!
 9. Përafërsisht 25 milionë kamera survejimi veprojnë në mbarë botën. Duke llogaritur numrin e kamerave në aeroportin e Singaporit (rreth 3000 të tilla), kjo nuk është një shifër tronditëse.
 10. Shumë industri përdorin sisteme të survejimit për të monitoruar zonat të pasigurta për njerëzit ose ku hyrja nuk është e mundur, si për shembull termocentralet bërthamore, fabrikat kimike, apo minierat.
 11. Kriminelët i përdorin kamerat e sigurisë po ashtu. Për shembull, afër bankomateve për të regjistruar kodin PIN dhe informacionin bankar ose për të monitoruar sjelljen dhe lëvizjet e individëve.
 12. Një qiramarrës ka pothuajse dyfishin e shanseve për të grabitur! Nëse jetoni në një banesë me qira, atëherë ju keni 85% më shumë gjasa për t’u grabitur në krahasim me një pronar shtëpie. Ky fakt është vërtetuar nga një sondazh i kryer nga The National Crime Prevention.

Ja dhe një tjetër fakt interesant: Përdorimi i një sistemi sigurie është vija e parë e mbrojtjes kundër çdo vjedhjeje ose aktiviteti kriminal. Pra, merrni kamerat tuaja sot  për të mbrojtur banesën, biznesin dhe pasuritë tuaja! Si gjithnjë, grupi i shitjes dhe teknikëve të AlbaScan janë të disponueshem për tju sugjeruar ose përgjigjur cdo pyetje lidhur me sistemet e sigurise CCTV.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
AlbaScan