Zbuloni më shumë rreth AlbaScan

Rreth AlbaScan

AlbaScan SHPK është një nga distributorët më të mëdhenj të sistemeve të sigurisë në tregun shqiptar.  Ne bashkëpunojmë me firmat më të njohura Europiane dhe Amerikane. Për më shumë, mund të na kontaktoni në rrjetet e mëposhtme.

6 Gjërat që duhet të merrni në konsideratë para se të blini një kamer IP

Si ju ndihmojnë kamerat e sigurisë në mbrojtjen e biznesit tuaj_ (2)

Për sa kohë që shqetësoni për sigurinë tuaj dhe sendeve të çmuara që ju zotëroni, mund të mbështeteni në kamerat IP të sigurisë që ofrojnë për ju zgjidhjet më të mira dhe më të lira. Kamerat e vogla të sigurisë janë mjaft efikase ditën e natën dhe mund të lidhen lehtë me rrjetin tuaj Wi-Fi që ndihmon për të monitoruar përmes smartphone-it ose monitorit të kompjuterit gjatë kohës që jeni larg shtëpisë.

Përveç kësaj, kamerat e sigurisë Wi-Fi mund të mbajnë regjistrimet në “Cloud” ose “Drive”, që ju ndihmon të kontrolloni arkivat e videos nga kudo në botë në çdo kohë. Kamerat e vogla të sigurisë po marrin gjithnjë e më shumë tipare dhe po bëhen më kompakte në madhësi. Për shkak të përmasave të vogla, ato janë të vështira për t’u vënë re, njëkohësisht ofrojnë një pamje të shkëlqyer me rezolucion të lartë për vendin që vendosni nën mbikëqyrje.

Në këtë artikull, do të paraqesim disa veçori dhe specifikime që duhet të keni parasysh gjatë blerjes së një kamere të re sigurie:

1. Cilësia e kamerës së sigurisë IP

Ky është ndoshta faktori më i rëndësishëm që duhet të shqyrtoni para se të blini një aparat të ri sigurie për shtëpinë tuaj. Preferohet që të blini kamerën me cilësinë më të mirë të regjistrimit në dispozicion që mund të regjistrojë çdo detaj duke përfshirë fytyrën e hajdutit në mënyrën të qartë. Kamera me cilësi të lartë siguron detaje të mira dhe do të jetë e dobishme për autoritetet për të identifikuar hajdutët në rastet e caktuara.

Në ditët e sotme, shumica e kamerave të sigurisë ofrojnë një regjistrim HD në 60 korniza për sekondë me një rezolucion prej 1280 × 720 piksel. Disa prej tyre madje ofrojnë një rezolucion të plotë të videos, të lartë deri në 4000 × 3000 piksel.

2. Këndi i regjistrimit të kamerës së sigurisë IP

Qëllimi kryesor i kamerës së sigurisë është të mbulojë sa më shumë hapësirë ​​të jetë e mundur. Një kënd më i mirë shikimi siguron që të mos ketë hyrje të hapura për një hajdut. Një aparat me kënd të ulët të regjistrimit krijon një vend të verbër ku hajduti mund të veprojë pa u vënë re.

Shumica e kamerave vijnë me një lente rrotulluese që lejon një mbulim më të mirë, pothuajse 360 ​​gradë dhe me një aparat të vetëm. Ata që kanë lente fikse kanë të paktën një kënd prej 120 gradë për të marrë një mbulim të mirë të dhomës suaj.

3. Tipi i Kamerës së sigurisë IP

Kamera e sigurisë mund të jenë në dispozicion për përdorim të brendshëm dhe të jashtëm. Kamerat e jashtme janë kamera që shpesh janë ndërtuar pak më të forta krahasuar me kamerat e brendshme, pasi do u duhet të bien në kontakt me diellin, shiun, borën etj.

Përveç kësaj, kamerat gjithashtu mund të pajisen me vizionin e natës, funksionimin e drejtpërdrejtë të lëvizjes, zbulimin e lëvizjes dhe fytyrës, regjistrimin audio dhe zmadhimin automatik në rast të zbulimit të lëvizjes. Kështu që zgjidhni llojin e kamerës me mençuri bazuar në kërkesën tuaj duke mbajtur mend faktorët e mësipërm.

4. Regjistrimi i kamerave të sigurisë IP

Regjistrimi i bërë nga kamerat e sigurisë duhet të ruhet diku në mënyrë që të mund të referohet në të ardhmen për një vjedhje. Për fat të mirë, shumica e kamerave të sigurisë ofrojnë më shumë se një zgjidhje për ruajtjen e regjistrimeve. Në mënyrë tipike, këto kamera mund të regjistrojnë në një memorie të jashtme / karta mikro SD, të cilat mund të futen drejtpërdrejt në vetë kamerën ose një lidhje WiFi e cila lejon që regjistrimet të ruhen në “Cloud” apo “Drive”.

5. Lidhshmëria e kamerave të sigurisë IP

Kamerat e avancuara të sigurisë janë kamera Wi-Fi që nuk kanë nevojë për ndonjë instalim tjetër përveç një furnizimi me energji. Shumica e këtyre kamerave ofrojnë mundësinë për t’u lidhur me smartphone nëpërmjet Wi-Fi. Streaming live është gjithashtu e mundur me këto lloje kamerash dhe vjen direkt në pajisjet tuaja smartphone.

Lidhja IP në këto pajisje u lejon atyre të ruajnë të gjitha të dhënat për një referencë të ardhshme dhe për qëllime të sigurisë në një server të bazuar në internet që mund të arrihet vetëm me të dhënat tuaja.

6. Furnizimi me energji elektrike për kamerën e sigurisë IP

Kamerat e sigurisë mund të klasifikohen në dy kategori në bazë të fuqisë që u nevojitet, një furnizim me energji elektrike me kabllo ose një bateri të inkorporuar ose të dyja. Bateria është zakonisht e karikueshme dhe mund të zgjasë deri në disa orë, e në disa raste, deri në disa ditë.

Në rastin e një furnizimi me energji elektrike me kabllo, kamera kërkon më pak mbikëqyrje dhe funksionon pa asnjë problem. Megjithatë, një burim energjie i inkorporuar do ta bënte kamerën më të vështirë për t’u vënë re. Gjithashtu, me baterinë e inkorporuar në kamerën e sigurisë, nuk do ju duhej të shqetësohenit për shkëputjen e energjisë elektrike.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
AlbaScan