Zbuloni më shumë rreth AlbaScan

Rreth AlbaScan

AlbaScan SHPK është një nga distributorët më të mëdhenj të sistemeve të sigurisë në tregun shqiptar.  Ne bashkëpunojmë me firmat më të njohura Europiane dhe Amerikane. Për më shumë, mund të na kontaktoni në rrjetet e mëposhtme.

7 Arsyet për të kaluar nga kamerat analoge dhe DVR-të në kamerat IP dhe NVR

7 Arsyet për të kaluar nga kamerat analoge dhe DVR-të në kamerat IP dhe NVR

Vëzhgimi me video është kudo sot, nga instalimet e shtëpive private e deri në vendosjen e ndërmarrjeve masive. Dhe nderkohë që migrimi nga analog në IP ka qenë në rritje për disa vite, shumë kompani kanë qenë në mëdyshje për të bërë këtë kërcim në një instalim të mbikqyrjes me bazë IP.

Shtrojmë këtu çështjet e kostos fillestare, nevojën për një kuptim teknik dhe ndoshta shqetësime të tjera, por, me të vërtetë, pse nuk kanë bërë më shumë kompani kalimin në një sistem të mbikqyrjes me bazë IP?

Këtu janë 7 arsye pse tani është koha e përkryer për kompanitë që të kalojnë nga kamerat analoge të trashëguara dhe sistemet DVR në kamera IP, si një zgjidhje efektive dhe e pashmangshme:

  1. Fundi i jetës së sistemeve analoge – Sistemet analoge të ulëta të definicionit dhe DVRs kanë filluar të arrijnë fundin e jetës. Kjo është kryesisht për shkak të çmimeve konkurruese, kamerave IP të definicionit HD dhe NVR-ve që përdorin disqe të avancuara të dizenjuara për përdorim profesional.
  2. Lehtësia e instalimit – Një keqkuptim i zakonshëm është që këto instalime janë shumë më komplekse sesa DVR. Ndërsa kjo mund të ketë qenë e vërtetë në të kaluarën, prodhuesit kanë promovuar kohët e fundit veçori si njohja universale e aparateve për të bërë instalime NVR sa më të thjeshta që të jetë e mundur. Përveç kësaj, në projektimin dhe prodhimin e kamerave të reja IP, lehtësia e instalimit është një tipar kryesor.
  3. Efektiviteti në kosto – Një keqkuptim tjetër është se kamerat IP dhe vendosjet e NVR-ve janë tepër të shtrenjta. Një DVR mund të jetë më e lirë se sa një NVR, por NVR ka disa funksionalitete shtesë – ai jo vetëm që mund të menaxhojë kërkesat e survejimit të një kompanie, por gjithashtu mund të funksionojë si bazë për ruajtjen e përgjithshme dhe nevojat për menaxhimin e të dhënave e një grupi pune, vendndodhjeje të largët, apo biznes i pavarur.
  4. Besueshmëria / Qëndrueshmëria – Sistemet e mbikqyrjes IP kanë provuar të jenë më të shpejta, më të besueshme dhe gjithnjë e më të qëndrueshme sesa sistemet më të vjetra që përdorin DVR dhe kamera analoge.
  5. Mundësia e menaxhimit – Aftësia për të hyrë dhe parë videot nga çdo vend në botë nëpërmjet aplikacioneve celulare është një përfitim i dukshëm i një zgjidhje të ruajtjes së mbikqyrjes me video të bazuar në IP.
  6. Përmirësimet e cilësisë së imazhit – Kamerat IP sigurojnë rezolucion më të mirë, mjedise të mbikëqyrjes së zgjeruar dhe imazhe shumë të detajuara. Dhe në fund të fundit, a nuk duket gjithçka mirë në HD – duke përfshirë skedarët e sigurisë së mbikqyrjes në video?
  7. Karakteristikat e Vëzhgimit të Videove po vazhdojnë të zgjerohen, të aktivizuara nga cloud private, aplikacione për video të largëta dhe analiza për të përmirësuar zgjidhjet. Kamerat IP mund të ofrojnë një gamë të funksionaliteteve, nga analiza themelore në të avancuara në pothuajse çdo mënyrë të imagjinueshme. Përveç kësaj, opsionet e ruajtjes me kosto të ulët bëjnë videon e rrjetit një mundësi shumë më të përballueshme sesa zgjidhjet analoge të bazuara në lokacion.

Teknologjia e mbikqyrjes me video po zgjerohet me shpejtësi dhe tani është koha për të gjetur rrugën tuaj nga analogët në sistemeve të sigurisë të bazuara në IP. Ky veprim do të ndihmojë në optimizimin e efikasitetit të biznesit, në reduktimin e kostove dhe në rritjen e kënaqësisë së klientëve tuaj. Para zgjedhjes së kamerave për shtëpinë ose biznesin tuaj, kërkoni këshillën e një profesionisti të sigurisë. Ata do të jenë në gjëndje të vlerësojnë pronën tuaj dhe t’ju tregojnë pamjet e regjistruara nga lloje të ndryshme të kamerave, që do t’ju mundësojnë që të merrni nje ide të plotë mbi cilësinë dhe çmimet përpara se të angazhoheni për një vendim.

Grupi i shitjes dhe teknikëve të AlbaScan janë të disponueshem për t’ju sugjeruar ose përgjigjur cdo pyetje lidhur me sistemet e sigurise CCTV.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
AlbaScan