Zbuloni më shumë rreth AlbaScan

Rreth AlbaScan

AlbaScan SHPK është një nga distributorët më të mëdhenj të sistemeve të sigurisë në tregun shqiptar.  Ne bashkëpunojmë me firmat më të njohura Europiane dhe Amerikane. Për më shumë, mund të na kontaktoni në rrjetet e mëposhtme.

Beteja Covid-19 • Si po ndihmon Albascan në luftimin e kësaj beteje, nëpërmjet teknologjisë Drone?!

IMG_6139

Luftimi i një pandemie si COVID-19 kërkon një reagim drastik dhe aftësi për të vepruar shpejt. Duke pasur parasysh ndikimin që ka pasur virusi në të gjithë globin, autoritetet lokale dhe udhëheqësit politikë po marrin masa të rënda për të siguruar një shkallë më të ulët të transmetimit.

Në raste si kjo, është e domosdoshme të shikojmë përtej metodave konvencionale të zbulimit, mbajtjes dhe trajtimit që kemi përdorur tradicionalisht në krizat e shëndetit publik.
Siç kemi parë në javët e fundit, përparimet teknologjike mund të ndihmojnë në përmirësimin e aftësive tona për të vepruar.

Albascan beson se teknologjia e Drone mund të sigurojë një zgjidhje për shumë nga sfidat me të cilat po përballemi sot dhe do të vazhdojmë të përballemi në muajt në vazhdim. Ne do të shqyrtojmë se si përfshirja e droneve në planet mund të ndihmojë në luftimin e pandemisë së koronavirusit.

 

Dezinfektimi i sipërfaqeve të jashtme

Hulumtimet sugjerojnë se koronavirusi mund të jetojë në sipërfaqe plastike dhe çelik inox deri në tre ditë. Ai gjithashtu mund të mbetet në aerosole – pika të vogla në ajër për tre orë. Sidoqoftë, në një kohë kur shumë biznese tashmë janë duke luftuar, dezinfektimi i vazhdueshëm mund të jetë shumë i kushtueshëm veçanërisht kur marrim parasysh arenat e mëdha sportive, shkollat, sheshet e lojërave, parqet, qëndrat tregtare në natyrë dhe vendet e hapura. Do duhet një përpjekje masive për të mbajtur sipërfaqe të pastra dhe për të parandaluar përhapjen e rasteve të reja, sidomos në momentin kur fëmijët, studentët dhe punonjësit do të fillojnë t’i kthehen rutinë së tyre normale.

Lëngu dezinfektues i shpërndarë nga drone mund të sigurojë një zgjidhje efikase, me kosto efektive për të dezinfektuar sipërfaqe të mëdha në natyrë. Në këtë mënyrë ndihmojmë në uljen e ndjeshme të transmetimit të virusit .

 

Dorëzimi i testeve dhe plotësimi i nevojave jetike (ushqime, medikamente, etj.)

Një sfidë tjetër gjatë kësaj pandemie ka qenë qasja në testime dhe furnizime, duke përfshirë gjithçka, nga maskat e frymëmarrjes deri te dezinfektuesi i duarve. Kompani të mëdha pritet të lejojnë miliona teste COVID-19, duke përfshirë edhe pajisjet e testimit në shtëpi. Sidoqoftë, ne ende jemi duke u përballur me sfidën e shpërndarjes së testeve dhe furnizimeve pa përhapur më tej virusin dhe mbingarkuar sistemin tonë të kujdesit shëndetësor.

Dorëzimi i grupeve të provës, mostrat e gjakut dhe furnizimet urgjente mjekësore nga drone mund të ndihmojnë në shpërndarjen e tyre, ndërsa zvogëlojnë gjithashtu kontaktin e panevojshëm njerëzor. Siç po shohim tashmë në Kinë, dronët përgjysmojne kohën e shpërndarjes së furnizimeve mjekësore.

 

Sigurimi i zbatimit të kufizimeve lokale

Sado e vështirë të jetë, është e qartë se distanca sociale është thelbësore për të ngadalësuar përhapjen e koronavirusit dhe lejon që spitalet të kujdesen me lehtësi për pacientët e infektuar duke minimizuar numrin e të infektuarëve. Në mbarë botën, miliona njerëz janë urdhëruar nga zyrtarët e lartë të shteteve të qëndrojnë në shtëpi, duke mbyllur shkollat ​​dhe të gjitha bizneset jo thelbësore në disa qytete.
Fatkeqësisht, ndërsa numri i çështjeve të konfirmuara vazhdon të rritet, në shumë qytete apo edhe kombe të tjera, do të duhet të zbatojnë bllokime dhe rregullore të rrepta për të rrafshuar kurbën.

Sfida është zbatimi i këtyre kufizimeve. Këtu hyn përsëri në “lojë” teknologjia Drone.
Të pajisur me altoparlantë dhe karakteristika të mbikëqyrjes, Dronet mund të ndihmojnë në sigurimin e pajtueshmërisë lokale duke monitoruar hapësirat publike, siç janë parqet, plazhet dhe qëndrat e qyteteve, për të vërtetuar nëse masat e bllokimit po zbatohen.

 

Ku mund t’i gjejmë këto zgjidhje?

Vetëm në ALBASCAN!
Ne ju ofrojmë teknologjinë Drone për të realizuar zgjidhjet e mësipërme.
Zgjidhja perfekte për të kryer dorëzimet tuaja nëpërmjet një ndërlidhje teknologjike të këtyre pajisjeve dhe Software-ve profesionalë.

E përshtatshme për të gjithë industritë e ushqimeve, medikamenteve, ngarkesave të ndryshme.
Gjithashtu ofruesit e kësaj teknologjie pritet të planifikojnë rrugën e tyre të fluturimit, të monitorojnë punën e drone-ve dhe të ruajnë ndarjen nga avionët dhe pengesat e tjera.
Kjo është arsyeja pse shumë kompani drejtohen në Albascan, për mbështetje dhe zgjidhje.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
AlbaScan