Zbuloni më shumë rreth AlbaScan

Rreth AlbaScan

AlbaScan SHPK është një nga distributorët më të mëdhenj të sistemeve të sigurisë në tregun shqiptar.  Ne bashkëpunojmë me firmat më të njohura Europiane dhe Amerikane. Për më shumë, mund të na kontaktoni në rrjetet e mëposhtme.

13 gjërat që nuk duhet të bëni me kamerat e sigurisë!

78419773-D11A-4815-8258-961C7F4328CF

 

 1. Mos përdorni kamera të projektuara për ambiente të jashtme dhe ti vendosni brënda, rezultatet do të jenë jo të mira.
 2. Mos supozoni se kamerat wireless janë vërtetë të tilla pasi kanë nevojë përsëri për të paktën një kabëll i cili do i furnizojë me energjinë e nevojshëm për të punuar.
 3. Mos montoni kamerat e sigurisë të ekspozuara drejtpërsëdrejti me burime drite apo përballë rrezeve te diellit edhe pse teknologjia është munduar të rregullojë problemin e ndriçimit përsëri rezultatet nuk janë perfekte.
 4. Mos instaloni një kamerë në ambiente me ndriçim të dobët nqs nuk janë të pajisura me infrared për natën.
 5. Mos montoni kamerat e sigurisë pa njoftuar paraprakisht punonjësit, komshinjtë ose publikun që përfshihet në hapësirën e vëzhgimit. Gjithashtu në hapësira të vëzhguara nga kamerat ligji parashikon tabela/njoftime dalluese.
 6. Mos vendosni kamerat tuaja te sigurisë në pozicione lehtësisht të dukshme. Keqbërësit do te merakosen më shumë për vendodhjen e tyre.
 7. Mos i montoni kamerat pa aksesorët e nevojshëm ose në pozicione të pa përshtatshme pasi kjo do te sjellë mundësinë që të keqpërdoren kollaj.
 8. Mos e instaloni kamerën tuaj duke e “varur” nga kabëlli i energjisë, mund të duket qesharake por ka ndodhur më parë.
 9. Mos vendosni kamerën në pozicione që ka pengesa vizuale ose që mendohet se do të ketë në një të ardhme.
 10. Mos i lini kurrë kabllot e energjisë apo të sinjalit të ekspozuara pasi këto mund të sjellin si rezultat nxjerrin jashtë punë të kamerës apo edhe dëmtimin e saj.
 11. Mos e vendosni kamerën tuaj në një ambient totalisht të ekspozuar nga të gjithë kushtet atmosferike, edhe pse cilësia e prodhimit të kamerave është përmirësuar goxha përsëri një gjë e tillë do sillte jetëgjatësinë në minimumin e pajisjes.
 12. Mos e montoni kamerën në pozicione që është lehtësisht e aksesueshme pasi në këtë mënyrë mund të ketë sabotim apo edhe vjedhje të saj.
 13. Mos montoni kamerën e sigurisë tek hyrja qëndrore e ambienteve tuaja, edhe pse duket e çuditshme 70% e rasteve së keqbërësve zgjedhin një hyrje dytësore për të hyrë.

Këto 13 pika me “Mos” janë vetëm një pjesë e atyre që s’duhen bëre gjatë montimit të një sistemi sigurie. Nqs keni nevojë për informacion më të detajuar mbi kamerat dhe sistemet e sigurisë stafi i specializuar i Albascan është i gatshëm t’ju ndihmojë për çdo pyetje apo përzgjedhje teknike.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
AlbaScan