Zbuloni më shumë rreth AlbaScan

Rreth AlbaScan

AlbaScan SHPK është një nga distributorët më të mëdhenj të sistemeve të sigurisë në tregun shqiptar.  Ne bashkëpunojmë me firmat më të njohura Europiane dhe Amerikane. Për më shumë, mund të na kontaktoni në rrjetet e mëposhtme.

16 fakte interesante mbi sistemet dhe kamerat e sigurisë!

6A2D3889-8901-4169-B0E3-81B3A8A171A5

Kamerat e sigurisë janë kudo dhe shpesh dëgjojmë se nëse duam të parandalojmë një krim apo një vjedhje atëhere kamerat e sigurisë janë një domosdoshmëri për tja arritur këtij qëllimi.

Por cilat janë faktet që fshihen pas kësaj deklarate dhe çfarë tjetër duhet të dimë mbi kamerat e sigurisë?

Le ti hedhim një vështrim fakteve më poshtë :

 1. Kamerat e sigurisë kanë qenë për një kohë më të gjatë seç mendojmë ne, ato janë shfaqur në vitin 1942 edhe kanë filluar përdorimin në masë gjatë viteve ’60.
 2. Kamera e parë është instaluar në Gjermani në raketën V2 dhe nuk u përdor për çështje sigurie por për të vëzhguar dhe dokumentuar procesin e ngritjes së raketës.
 3. Kamerat e sigurisë janë projektuar dhe instaluar nga inxhinieri Gjerman Walter Bruch.
 4. Në vitin 1992, fiks 20 vite pas projektimit të kamerës së parë ajo u pa ne funksion në Olean, New York, USA. Qyteti instalojë kamera përreth bizneseve për të ndihmuar në luftimin dhe parandalimin e krimit.
 5. Industria bankare ishte e para që huazojë teknologjinë e kamerave të sigurisë.
 6. Në vitin 1996 një nga prodhuesit lider në botën e teknologjisë së vëzhgimit ajo Suedeze-Axis, prodhojë kamerën e parë IP.
 7. Sot, dy shtetet me përdorim më të shumtë të kamerave të sigurisë janë : Sh.B.A dhe Mbretëria e Bashkuar.
 8. Mbretëria e Bashkuar ka gjithsej të montuara më shumë se 4 milion kamera sigurie të cilat përbëjnë 20% të kamerave totale të montuara nëpër botë.
 9. Statistikat tregojnë se Mbretëria e Bashkuar ka montuar një kamerë për çdo 11 persona.
 10. Vetëm 9% e konsumatorëve sot posedojnë një kamerë ose sistem sigurie.
 11. Statistikat tregojnë se 67% e vjedhjeve mund të frenohet duke pasur një sistem sigurie ose kamerash.
 12. Vetëm 3% e vjedhjeve në mbretërinë e bashkuar zgjidhen duke përdorur kamerat e sigurisë. Kujdes! Mos u ngatërroni me parandalimin i cili është shumë herë më i madh.
 13. Mesatarisht një person regjistrohet në kamerat e sigurisë deri në 300 herë në ditë.
 14. Gjithsej janë më shumë se 25 milion kamera të montuara dhe funksionale në gjithë botën.
 15. Shumë industri i përdorin këto kamera për të vëzhguar hapësirat të cilat sjane të sigurta të aksesohen nga njerëzit ose hyrja s’është e lejuar (psh. Centrale bërthamore, fabrika kimike, etj).
 16. Kamerat e sigurisë përdoren edhe për krime, një shembull i tillë është kur keqbërësit përdorin kamerat e sigurisë nëpër bankomate (ATM) për të regjistruar dhe parë kodin tuaj të kartës (PIN).

Faktet e mësipërme janë vetëm disa nga shumë të tjera, nqs keni nevojë për informacion më të detajuar mbi kamerat dhe sistemet e sigurisë stafi i specializuar i Albascan është i gatshëm t’ju ndihmojë për çdo pyetje apo përzgjedhje teknike.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
AlbaScan